Hjelp, jeg har for mye å gjøre!

“Hjelp! Jeg har ikke tid til å tenke, det går i ett hele tiden og jeg tar på meg alt for mye. Jeg er et JA-menneske og syns det er vanskelig å si nei.. men jeg ender alltid opp med for mye å gjøre og til slutt klarer jeg ikke å levere det jeg skal, det blir enda mer stress og det går ut over familien min, de jeg er mest glad i. Jeg er så LEI av å ha det sånn! Når skal jeg lære meg å si NEI? Hvorfor er det så vanskelig å prioritere?” 

Høres det kjent ut? 

Slik er det mange som har det og kanskje det største problemet ledere i dag har. Det kommer ofte opp i coachingsamtaler, og strengt tatt noe mange kjenner på i det daglige.

Det motsatte av prioritering, er det å ikke prioritere? Eller er det å ikke ta ansvar? “Det er så mye som er utenfor min kontroll” hører jeg stadig. Hva er egentlig innenfor din og min kontroll?

Jeg kjenner en hel del mennesker som tar ansvar, også utenfor seg selv, men kanskje ikke på måten du tenker. De jeg snakker om tar ansvar som strekker seg utenfor seg selv ved å se innover.

Hva mener jeg med det? De finner ut hva de skal si mer JA til og hva de skal si mer NEI til. De gjør det ved å definere hvem de egentlig er, forstå seg selv bedre. Det hjelper de å finne retning, være tydelige med seg selv og andre, sette klare grenser og gjøre det som er riktig for dem.

Gir du deg selv tid til å tenke?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s